top of page

לטמון את הראש בחול: למה אנחנו מעדיפים להתעלם מבעיות ולא להתמודד איתן?


יהיה לנו קשה להודות בכך, אבל רבים מאיתנו מעדיפים להדחיק ולא להתעלם, גם מבעיות יומיומיות קטנות ואפילו ממשברים ואיומים שדורשים התייחסות מיידית. איך אפשר להוציא את הראש הטמון בחול?

טמינת הראש בחול של יענים היא מיתוס שאין לו בסיס בטבע. במציאות כשיענים חשים בסכנה הם מתכופפים ומתחבאים עם כל הגוף.

בל מעניין לדעת כי דווקא אנחנו, בני האדם, לעיתים מתנהגים בדיוק כך בעצמנו .

מחקרים הראו למשל, כי משקיעים בבורסה נוהגים לבדוק פחות את מצב ההשקעות שלהם בתקופה שהשוק נמצא בירידות. למרות שזה הרי המצב שבו אנחנו אמורים להיות כל הזמן עם היד על הדופק.

האם גם אתם נוהגים להתעלם ממצבים רעים כדרך לפתרון בעיות? התשובה האינסטקנטיבית שלנו תהיה "בודאי שלא", אבל אני חושבת שאם כל אחד מאיתנו יעצור לרגע, נצליח בודאי לחשוב על נושא מציקים שאנחנו מעדיפים להדחיק ולא להתמודד איתם.

למעשה, זהו מנגנון הגנה טבעי - אם היינו נאלצים לחשוב על הזמן על כל הסכנות וכל הבעיות, לא היינו יכולים כלל לתפקד.

אלא שהדחקה או התעלמות גוררת כמובן גם את חוסר היכולת לפתור את הבעיה. היא עלולה להתפתח לכדי הכחשה של בעיה, או "שכנוע עצמי" שהכל בסדר וכל אותה העת אנחנו לא באמת מפסיקים לדאוג. לפעמים רק בגלל שאנחנו טומנים את הראש בחול, אנחנו מדמיינים את הסכנה כגדולה פי כמה ומאיימת הרבה יותר, מה שגורר כמובן את המשך ההתעלמות והשקעת האנרגיה הנפשית בהרגעה העצמית.

לטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי מספר כלים שמסייעים להיחשף בצורה הדרגתית לבעיות ואתגרים שאשמח להציג ולספר עליהם. אבל הצעד הראשון הוא כמובן, לשאול את עצמכם - האם יש דברים שאני מתעלם מהם במקום לטפל בהם?

מוזמנים להרים לי טלפון לחשוב איתי יחד, אני כאן בדיוק בשביל זה.

#טיפול #התמודדות #מצוקה #הדחקה #הכחשה #רציונליזציה #סכמות #סכמה

מאמרים אחרונים

Your details were sent successfully!

ארכיון
bottom of page