איך יודעים אם זה התקף חרדה?

התקף חרדה הוא לא משהו שיש להקל בו בראש. עם זאת, אם סבלתם מהתקף חרדה, טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הוא אחד הכלים היעילים להתמודדות.
חרדה - להבדיל ממצבי לחץ, מתח או מועקות היא פחד משמעותי מאיום כלשהו. לעיתים מדובר באיום מציאותי, אבל פעמים רבות זהו איום תפיסתי שמקורו במחשבות שלנו.
ישנן סוגים רבים של חרדות - הן כוללות מצבי חיים "שגרתיים" - כמו פחד ממעליות, פחד קהל או חרדת בחינות. וגם מצבים פחות שגרתיים כמו מתיחות בטחונית או טרגדיה אישית.
חרדות יכולות להתרחש גם ללא איום אמיתי - אבל מהאפשרות שמשהו רע יקרה - חרדה ממחלה, או חרדה חברתית שקשורה למפגשים בין אישיים.
מצבים נפשיים רבים מגיעים לידי ביטוי באיתותים גופניים. התקפי חרדה בולטים בכך במיוחד. הנה רשימה של סימנים שיכולים להיות תמרורי אזהרה:
דפיקות לב מואצות, מחנק בגרון, רעידות, הזעה מוגברת וכאב בבית החזה.
כאבי ראש וסחרחורות.
קוצר נשימה.
תחושה של מתח בשרירים - כאבי גב ומתח בצוואר.
איבוד תחושה בידיים וברגליים (הגפיים "נרדמות").
כאבי בטן, עצירות או שלשולים.
אז מה עושים? איך טיפול יכול לעזור?
טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע לנתק את הקשר שבין ההתנהגות וההתמודדות האישית למחשבה המטרידה והרגש המפחיד ו"לנטרל" את תחושת האיום. ב
באמצעות הטיפול אנו לומדים להצליח לקבל את הפחד למרות המחשבה המטרידה הקשורה בחרדה (ואף ממש להפחית את המחשבות המטרידות, לאט לאט אנו מסיחים את הדעת מהפחדים שמפריעים לנו, עד שאנחנו מפסיקים לחשוב עליהם ומתגברים יחד על החרדה.
מזמינה אתכם ליצור עימי קשר ולשוחח יותר על הנושא, אשמח לדעת עם אילו חרדות אתם מתמודדים ולהציע לכם את העזרה המתאימה.